Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 17-07-2014 09:32:55
Geldzaken & Recht

Borg niet terug gekregen

Maxx vastgoed beheer prijst zichzelf aan als:
betrouwbare partner voor het beheer van al uw vastgoed:
dit is wat zij verhuurders beloven te doen:

administratief beheer :

aanmanen: wij sturen brieven die voldoen aan de laatste wettelijke voorschriften en proberen de huurders persoonlijk te benaderen. bij een borgstelling benaderen wij de ouders/voogd, geven de vordering uit handen bij een gerechtsdeurwaarder en begeleiden het gehele proces tot en met de uitzetting.
huurafrekening: elke 15e van de maand ontvangt u een gedetailleerd en duidelijk overzicht met de te ontvangen huren en de kosten die wij voor u hebben voldaan. de opbrengsten worden op uw rekening(en) overgemaakt.
servicekostenafrekening: wij maken een correcte servicekostenafrekening voor de huurders en handelen alle daaruit voortvloeiende werkzaamheden af.
huurverhoging: wij zorgen voor de jaarlijkse huurverhoging en alle correspondentie daaromtrent.
huurderverklaringen: bij vertrek van de huurders wordt tegenwoordig bijna altijd gevraagd een huurderverklaring in te vullen, wij doen dit uiteraard voor u.
huurfacturen: indien u heeft verhuurd aan een bedrijf, dan versturen wij maandelijks de huurfacturen en verhogen de huur met de index.
borg: wij incasseren de borgen en storten deze aan u door. bij een vertrekkende huurder kijken wij of er kosten zijn gemaakt of achterstanden zijn om te verrekenen met de borg.
juridische procedure: mocht u onverhoopt in een conflict komen met uw huurder (eventueel via huurcommissie) dan hebben wij de kennis en de contacten op juridisch gebied om dit proces te begeleiden of u te adviseren.
klachten huurders: indien een huurder klaagt over bijvoorbeeld medehuurders of buren, zullen wij de klachten in behandeling nemen.
jaarafrekeningen: wij kijken uw jaarafrekeningen van de energiemaatschappijen na.
contacten leveranciers: wij onderhouden de contacten met bijvoorbeeld ziggo, gemeente etc.


technisch beheer;

onderhoud klachten: wij nemen de klachten aan en kijken of ze gegrond zijn. vervolgens sturen wij het juiste bedrijf om de klacht te verhelpen en wij onderhouden de verdere contacten met de huurders.
opname meterstanden: wij zorgen ervoor dat jaarlijks de meterstanden worden opgenomen om te voorkomen dat uw jaarafrekening niet klopt.
gemeente vergunningen: als de gemeente gegevens van uw pand nodig heeft voor bijvoorbeeld brandweer, dan verstrekken wij deze.
onderhoudscontracten: wij kunnen onderhoudscontracten afsluiten, bijvoorbeeld voor onderhoud brandblussers waardoor u profiteert van een korting die wij hebben bedongen.
eindcontrole: als huurder het gehuurde niet netjes verlaat, sommeren wij de huurder het gebrek alsnog te verhelpen of we laten dit doen en houden vervolgens de kosten in op de borg.

omdat iedere verhuurder anders is, kunt u zelf aangeven welke dingen u graag door ons wilt laten regelen. het beheerpercentage wordt hierop aangepast, maar zal nooit meer zijn dan 8%. u betaalt het percentage alleen over de huur (+service en overige kosten) die wij ook daadwerkelijk voor u hebben geïncasseerd.

ook kunt u aangeven in welke mate u op de hoogte gehouden wilt worden en wij eerst met u overleggen of juist niet. kortom wij kunnen u maatwerk leveren tegen een tarief die u na 1 of 2 huurverhogingen al heeft terugverdiend.

heeft u belangstelling dan kunt u de brochure opvragen of een vrijblijvende afspraak maken op ons kantoor om uw specifieke wensen door te nemen.

m.a.w. : u kunt wel degelijk uw klacht neerleggen bij maxx. die doet immers de administratieve afhandelingen en heeft nb zelf de borg geïnd.