Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 18-07-2014 12:42:06
Computers & Telefonie

Google chrome

Hoi mebo,
chrome is veilig, maar wel in combinatie met een virusscanner en een firewall. je gebruikt avast, dat is een van de beste gratis scanners. de firewall staat in windows standaard aan, anders had je al een beveiligingswaarschuwing van windows gehad!

waar hier in dit topic overheen wordt gekeken is dat chrome veilig is om te internetbankieren, maar chrome wel degelijk google laat meekijken wat jouw internet gedrag is. dit heeft weinig met bankier-veiligheid te maken, maar meer met privacy. dat is voor velen dus ook de reden dat ze chrome niet gebruiken en google niet als zoekmachine. er zijn tenslotte genoeg andere zoekmachines.

google heeft namelijk ook via het bedrijf cyclomedia hier in nederland 70% van de routers en wifi modems het mac adres verkregen, de nederlandse wet verbiedt namelijk niet vast te stellen waar en met welke gegevens er uitgezonden wordt. google kent dus de plek (op 3 huizen nauwkeurig) van een router of wifi modem en ze kennen jouw surfgedrag ook redelijk. deze gegevens zijn alleen nog niet rechtstreeks gekoppeld.

maak je keuze dus overwogen ...
sterkte,
erky