Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 18-07-2014 14:17:20
Computers & Telefonie

Quad-core of dual-processor

Hoewel bovenstaande wel een punt hebben wordt er wel teveel gedacht vanuit een pc perspectief. wat onderhand ook wel een beetje achterhaald is want de per core snelheid tussen dual en quad verschilt vandaag de dag niet veel meer.

wanneer je de optie hebt quad of dual, de quad toch doorgaans de betere optie is zeker als je kijkt naar smartphones in eenzelfde prijsrange. daarbij zijn de overige specs ook erg vergelijkbaar dus die doen er al meteen veel minder toe.

of je nu een single of dual sim tel koopt dat zal niet zozeer het verschil maken wbt het wel of niet een dual of quad cpu nemen. kijk liever naar de beste dual sim tel die beschikbaar is binnen een bepaald budget.

wel jammer is dat er bar weinig vergelijkend onderzoek gedaan wordt op gebied van smartphone cpu prestaties. je zie vooral hele toestellen uit het high end segment getest worden. zo zou ik bv niet weten of een dual core snapdragon 200 of een s4 beter presteert.
uiteindelijk kom je op dit moment toch weer (in de basis) uit bij het aantal cores, mhz'jes en hoeveelheid ram om vanuit te gaan.