Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flip flupse - 20-07-2014 03:47:28
Computers & Telefonie

Mag dit? is dit legaal of oplichterij

Ik had voor dit nieuwe contract een contract van 2 jaar voor 16 euro per maand.
zoals gezegd had ik daarvoor een duurder contract en toen ik oversloot naar het nieuwe goedkopere contract werd gewoon de oude duurdere prijs door berekend
tot de originele contract datum.
ik ging er dus eigenlijk van uit dat dat niet anders zou zijn als ik opnieuw zou verlengen ook al zou dat een duurder contract zijn.

ook werd er eerder gemeld dat de prijs van het abo in relatie staat tot de waarde van de telefoon die je erbij krijgt en het aantal belminuten.
hier ben ik mij van bewust en het was ook zeker geen goedkope telefoon dus ik het doelbewust voor het duurdere abo geld gekozen.
wel is het natuurlijk zo dat deze waarde van de telefoon en service is berekend over een periode van 24 maanden, door wat tele 2 doet is dit voor mij alleen een periode van 28 maanden. dit komt neer op 4x 57,50 die ik boven op het 24 maanden pakket komt.
iedereen zegt dat dit gewoon mag, en als iedereen dit zegt zal t vast kloppen maar ik blijf het toch niet netjes vinden.
als nu de gelijke handelingswijze bij oversluiten naar goedkoper en naar duurder zou worden toegepast dan zou het iets minder wringen.

het is namelijk zo dat de originele contract datum gewoon gehanteerd blijft.
sluit je dus af van duurder naar goedkoper, dan wachten ze op de originele datum op het contract waarna ze een nieuw contract laten ingaan van 24 maanden.
sluit je af van goedkoper naar duurder, dan laten ze het direct ingaan ook al blijft de originele contract datum van toepassing waardoor je feitelijk niet een contract voor 24 maanden hebt maar een contract van 28 maanden.