Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 20-07-2014 15:54:42
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=alfatrion schreef op zondag 20 jul 2014, 15:17][quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 21:05]bop het moment dat de levering en betaling heeft plaatsgevonden is de overeenkomst beëindigd (...)
jij weet gewoon niet waar je over praat. en je probeert in alle macht uit te komen op de door jou gewenste statie. de overeenkomst wordt niet beëindigd. uit de overeenkomst vloeien twee verbintenissen voort, waarvan een het leveren van de televisie is. door het leveren van de televisie bevrijd de verkoper zich van zijn verplichting. de overeenkomst zelf blijft instant.

je zou met dit verhaal eens aan moeten komen op een forum met allemaal juristen. ze lachten je allemaal uit. ik zou zeggen maak je zelf onsterfelijk of bewijs mijn ongelijk; je kunt nog kiezen ook:

http://rechtenforum.nl/" rechtenforum.nl[/url of http://www.rechtswinkel.nl/">www.rechtswinkel.nl

ik schrijf wel even een voorbeeldbrief voor je:

beste juristen,

ik heb met iemand op een forum een discussie. de casus betreft een koopovereenkomst. de koper van de televisie geeft hij de televisie wilt terugbrengen, en dat de verkoper hiervoor als voorwaarde heeft dat er 10% van de verkoopprijs wordt ingehouden, het product binnen 7 dagen terug moet zijn en geleverd moet worden in de originele verpakking.

de persoon waarmee ik in discussie ben wijs op artikel 6:237 aanhef en onder j bw en geeft aan dat de rechter met aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal oordelen dat de verkoper het volledige bedrag moet terug betalen, tenzij de verkoper kan aantonen dat zijn gederfde winst of gelden verlies gelijk of hoger is aan dat percentage. daarbij wijst hij op de volgende twee zaken:

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2014:2206
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbalk:2005:av1131

nu heb ik zelf artikel 6:237 aanhef en onder j bw gelezen en daarin staat dat dit geldt voor het beëindigen van een overeenkomst. ik heb aan gegeven dat dit artikel niet van toepassing is omdat de overeenkomst door de levering van de televisie reeds is beëindigd. zouden jullie mijn gelijk willen bevestigen?

met vriendelijke groet,
acjzr1

doen! en dan a.u.b. hier de link melden, zodat ik ook nog kan meegenieten.

[quote=gerritaltena schreef op dinsdag 15 jul 2014, 11:59]terugbrengen en het aankoopbedrag vergoed krijgen kan wettelijk alleen indien de aankoop niet voldoet aan de daaraan te stellen eisen / gestelde verwachtingen en reparatie o.d. niet mogelijk is of indien de verkoper heeft gesteld, schriftelijk, dat terugbrengen mogelijk is binnen een bepaalde termijn.
dat laatste is kennelijk gebeurt.

beste alfatrion,

ik zou het zeer waarderen indien jij geen onzinnige zaken zou schrijven in mijn naam.
het is volkomen duidelijk dat jij hier degene bent die het niet snapt.
je blijft echter bezig met het aanhalen van zogenaamde jurisprudentie die hier totaal niet van toepassing is.

de quote van gerritaltena is wederom een goed voorbeeld wat jij zelf aandraagt.
het artikel voldeed aan de verwachtingen, maar de koper had spijt van zijn aankoop.
jouw reactie: "dat laatste is kennelijk gebeurt." is dus onzin!