Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lekkerisdat
lekkerisdat - 20-07-2014 16:28:41
Computers & Telefonie

Google chrome

[quote=mein33 schreef op zondag 20 jul 2014, 13:03]vraagt om een advies m.b.t. de veiligheid van het gebruik van google chrome.
dat geeft al aan dat hij of zij zich zeker zorgen maakt over zijn of haar privacy.
jouw opmerking richting ts komt nogal denigrerend over, maar is hopelijk niet zo bedoeld.
misschien heeft u een advies voor ts. over een browser en zoekmachine die, volgens uw expertise, wel veilig zou kunnen zijn.
1. je hebt gelijk, nog eens lezende doelt ts hier inderdaad op, meestal bedoelen ze wat anders en komt hun privacy op de laatste plaats.
2. opmerking is inderdaad lichtelijk sarcastisch, omdat vele dit nog altijd roepen "ja maar ik heb toch niets te verbergen!?" jawel, iedereen heeft dit, namelijk zijn/haar privacy. toekomst, zal het vanzelf gaan uitwijzen, hoe belangrijk het nu is om zo min mogelijk met derde te delen, enkel is het dan te laat.
3. persoonlijk gezien ben ik geen goed voorbeeld van wat nu precies te doen, iets met 'n alu-hoedje ;-). of juist wel...;

gebruik https://www.mozilla.org/nl/">firefox en om te zoeken gebruik je https://startpage.com/">startpage.com zoek je toch via google, maar worden jouw zoekopdrachten niet opgeslagen.
stel daarnaast firefox zo in dat http://static.dyp.im/fq2gxlgssq/05ce3147fbe99423eab543814e84710b.png">alles automatisch wordt gewist bij het afsluiten en gebruik minimaal de volgende http://static.dyp.im/ttlyzjxz5k/ba1292ccb63b41ed52e0beac58282fef.png">drie extensies (zie roze puntje).
(wat je daar ziet is inderdaad lichtelijk overdreven)

als je daarnaast 'n goede firewall gebruikt, waarbij jij zelf aangeeft of iets verbinding mag maken of niet (enkel kwestie van logisch denken) dan heb je het redelijk voor elkaar.
logischerwijs niet zomaar overal jouw gegevens achterlaten, deze hoeven niet altijd correct te zijn en met bijvoorbeeld donottrackme kun je met 2 klikken 'n fictief mailadres aanmaken, die je later altijd makkelijk weer kunt blokkeren.