Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 23-07-2014 21:29:26
Auto & Vervoer

Incasso bureau wijzigd naam op factuur om gelijk te halen

Dedilo,

ik zou mij in het geheel niet druk (meer) maken.

dit malafide flutbureautje (iac aan de markweg noord te heijningen) is (uiteraard) niet aangesloten bij de http://nvio.nl/leden]istrongnvi/strong[/i"> (nederlandse vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen). deze laatste naam zegt eigenlijk ook al veel: 'gecertificeerde'..... enz.
dit b.v.tje zal 'never en nooit' voldoen aan de strenge eisen van de nvi. om die reden wil de nvi dit soort malafide bureautjes niet eens als lid hebben! zij verpesten de naam van de goede, bonafide incassobureaus. ik vermoed ook dat het hier om een hobbyist gaat, die dit soort werk erbij doet, misschien een echtgenote die zich verveelt? ook gezien het adres van dit clubje: een vervallen boerderijtje.....

dat zij malafide zijn, blijkt al wel uit de manier van 'werken'.
zij gaan te werk zoals al dit soort malafide bureautjes, d.w.z. bluffen, dreigen, liegen enz. enz.

ook mijn raad is: niet meer op reageren. compleet negeren. als dat malafide clubje een rechtzaak willen beginnen (wat zij toch niet gaan doen, dat weet ik 99,9% zeker) zullen zij onderuit gehaald worden door de rechtbank, wat hen ook nog eens een hoop geld gaat kosten.

mochten zij toch aan de deur komen, want dat is soms de werkwijze van dergelijke criminele bureautjes, dan (indien mogelijk) al filmend de deur openen, samen met een getuige.

in het verleden heb ik dat clubje al eens benaderd om te reageren, maar zij durven (!!) niet te reageren. zij durven alléén bepaalde personen bang te maken en hopen dat zij toch gaan betalen, ondanks dat zij dat (in vele gevallen) helemaal niet hoeven.

"voor 99% succesvol. het iac weet wel weg met uw incasso's. wij zijn er trots op dat het leeuwendeel van die "oninbare" vorderingen alsnog inbaar blijken. en dàt in uw maar ook in ons voordeel."

ik vermoed ook dat zij (of die 'dame' of dat 'bedrijfje') toch niet langskom(t)en).

sterkte verder met dat criminele clubje en blijf sterk staan in uw schoenen.