Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 25-07-2014 16:18:59
Elektronica & TV

Aeg no frost vriezer

[quote=ron530 schreef op vrijdag 25 jul 2014, 14:56]met de hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheidsgraad die we de afgelopen dagen hebben gehad is dit verschijnsel normaal te noemen. de deur of deksel van de vriezer gaat vaker open om er bijvoorbeeld een ijsje uit te pakken met als gevolg dat warme vochtige lucht neerslaat op de koude in de vriezer, de vochtige lucht bevriest en zet zich af als ijsvorming. het probleem lost zich vanzelf op zodra de buitentemperatuur daalt.
onzin, en de reactie van 15karakters is nog erger.
wat die allemaal aanhalen moet gewoon niet uitmaken bij een goed no frost systeem.
een no frost systeem werkt op een bepaalde manier.
de werking daar van kun je op het internet vinden maar ik zal het weergeven van mijn eigen jáááren oude liebherr no frost vriezer.
quote:
bij een gewone koel- of vrieskast wordt wel de warmte onttrokken aan de koel- of vriesruimte, maar niet het vocht dat zich in die lucht bevindt. in het vriesgedeelte ontstaat daardoor rijpvorming, ofwel ijsafzetting. de lucht in de kast houdt dus een hoog vochtigheidsgehalte.

bij nofrost wordt de lucht met vocht en al uit het vriesdeel gezogen. de lucht wordt gekoeld en het vocht wordt als ijs vastgehouden door de verdamper. deze wordt regelmatig volautomatisch ontdooid waarbij het vocht wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. een ventilator blaast de koude en droge lucht weer terug in de kast.

in tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt liebherr de droge lucht uit het vriesdeel niet om het koelgedeelte te koelen.

om te voorkomen dat producten in het koelgedeelte uitdrogen, worden bij liebherr nofrost koel/vries-combinaties twee aparte verdamperplaten gebruikt waardoor de koude, droge lucht in het vriesgedeelte blijft.


in principe werkt elk no frost systeem zo en dit apparaat is een apparaat waar al veel klachten over zijn geweest, ook hier op kassa-vara.
een vorige klacht over hetzelfde apparaat:
klik-> http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/no-frost-moet-1x-per-jaar-48-uur-ontdooid-worden/?vhash=c749c73j">no frost moet 1x per jaar 48 uur ontdooid worden