Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 25-07-2014 19:55:51
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=zoekster schreef op vrijdag 25 jul 2014, 19:39]ik dacht wel dat het zo zat. (alleen je zin hier deze jurist gaat helemaal niet op de algemene voorwaarden of de grijze lijst. vind ik onbegrijpelijk)
wat begrijp je er niet aan? met de grijze lijst doel ik op artikel 6:237 bw. de zwarte lijst is art. 6:236 bw. en de blauwe lijst is opgenomen in de richtlijn oneerlijke bedingen.

de vraag "u verwacht toch ook niet dat u een gekocht brood na drie dagen terug kunt brengen en dan uw geld terugkrijgt?" laat zich beantwoorden met "ja, als de verkoper die waarden hanteer dan wel". hij heeft niks gezegd over of een overeenkomst door levering wordt beƫindigd. hij is eveneens niet ingegaan op het online of offline kopen. en vervolgens zegt hij dat de consument in die zaak had ontbinden, terwijl de rechter oordeelde dat dit beroep niet succesvol was.

[quote=zoekster schreef op vrijdag 25 jul 2014, 19:39]ik ben wel twee uitspraken tegengekomen waarin dit desondanks gebeurt.

kun je dat toelichten?
ik heb gezocht op uitspraken.rechtspraak.nl op "6:237 aanhef onder i bw". een keer heeft de rechtbank de vordering gematigd tot vijf honderd euro. en de andere keer heeft het gerechtshof dat gedaan. maar dit moet verworpen worden op basis van uitspraken van de hr en ehvj. en natuurlijk boek 3. de matiging is ook niet deugdelijk onderbouwd. en andere rechtsgronden zijn niet aangedragen.