Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 25-07-2014 20:38:47
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=zoekster schreef op vrijdag 25 jul 2014, 20:09]ik had geen idee wie je met deze jurist bedoelde, ik heb eerst je link gelezen en las toen je tekst. ik dacht dat je dennis bedoelde. daarom kon ik het niet plaatsen.
je hebt overigens het woordje 'in' vergeten.
ja, ik zie. soms lees ik over woorden heen. in mijn hoofd spreek ik ze uit en zie dan niet dat ze er niet staan.

[quote=zoekster schreef op vrijdag 25 jul 2014, 20:09]en dat heb ik eerder ook al gezegd, dat er uit rechtspraak bleek dat er wordt gematigd, waarop ik van jou een nogal vinnige reactie kreeg, alsof ik bullsh*t aan het vertellen was.
dat kan ook niet zo gesteld worden. ik kan best een uitspraak van een rechter aanhalen die heeft geoordeeld dat kosten voor een acceptgiro onredelijk bezwarend waren. maar daaruit volgt nog niet dat uit de rechtspraak blijkt dat dit niet mag. de realiteit is dat als je naar de rechter ging, deze dat goedkeurde zolang er het maar was afgesproken. met de invoering van de richtlijn consumentenrechten is daar een einde aan gekomen.

ik heb 22 uitspraken bekeken. daar vallen er nog een paar vanaf omdat er geen reflexwerking toepast kon worden. in de overige gevallen. in de rest was het steeds de vraag of de voorwaarden onredelijk bezwarend waren. zo ja, dan ging er een streep door heen. zo nee, dan werden deze gehandhaafd. de realiteit is dat je naar de rechter gaat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesteld kan worden dat een van deze twee resultaten uitgesproken zullen.