Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 26-07-2014 00:41:55
Huishouden & Energie

Wat is mijn recht

Naar aanleiding van uw berichtje (in het bedankje) het volgende:

u heeft de koopovereenkomst met de verkoper niet met de fabrikant. de fabrikant is de toeleverancier voor de verkoper, maar de verkoper is er verantwoordelijk voor wat u op basis van de overeenkomst mocht verwachten. mocht de zaak niet conform de overeenkomst zijn (non-conform) dan heeft u in de eerste plaats recht op vervanging van de vloer en is dat geen mogelijkheid, dan op ontbinding van de overeenkomst. en ontbinding van de overeenkomst is dus tussen u en de verkoper. waarbij de verkoper de vloer terugkrijgt en u uw geld. ook hier staat de fabrikant buiten.

mocht de fabrikant echter verkeerde showmodellen aan de verkoper hebben geleverd, dan heeft de verkoper wel regresrecht. dat wil zeggen dat hij de kosten van de non-conformiteit van het product op de fabrikant kan verhalen. maar ik vermoed dat de fabrikant zich in zijn voorwaarden naar de verkoper toe heeft ingedekt, gezien het verhaal dat de fabrikant naar u toe heeft gegeven.

in hoeverre u in uw recht staat kan ik verder niet beoordelen. dit is zo'n geval waarbij je de mate van afwijking in het echt moet zien en waarbij je ook moet weten in hoeverre u mededelingen (of juist geen mededelingen) zijn gedaan over de 'showplanken' voordat u overging tot aankoop.
wel vermoed ik dat u verder komt als u een vervangende vloer kan aanwijzen waar u wel tevreden mee bent, dan ieder voorstel af te wijzen en alleen nog maar op ontbinden aansturen.
omdat het geen simpele zaak is, maar een die alle kanten op kan gaan.