Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 26-07-2014 17:08:06
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=alfatrion schreef op zaterdag 26 jul 2014, 16:36][quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 21:05][quote=artikel 6:237 aanhef en onder j bw]bij een overeenkomst tussen een gebruiker en een wederpartij, natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn een in de algemene voorwaarden voorkomend beding dat voor het geval de overeenkomst wordt beëindigd anders dan op grond van het feit dat de wederpartij in de nakoming van haar verbintenis is tekort geschoten, de wederpartij verplicht een geldsom te betalen, behoudens voor zover het betreft een redelijke vergoeding voor door de gebruiker geleden verlies of gederfde winst;

op het moment dat de levering en betaling heeft plaatsgevonden is de overeenkomst beëindigd (...)[quote=dennis79]tekst en commentaar zegt dat onder beëindiging bijvoorbeeld moet worden verstaan: opzegging, ontbinding of het intreden van een ontbindende voorwaarde. ontbinding kan ook nadat is geleverd.
jouw uitleg van het begrip beëindigd is onzin.

ontbinding kan inderdaad nadat er is geleverd.
maar dat geldt alleen bij een defect of tekortkoming van het geleverde.
dat is hier niet aan de orde. (je moet dus wel lezen en begrijpen wat dennis schrijft.)
het betreft hier spijt van de aankoop.

einde discussie.