Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 26-07-2014 21:01:29
Geldzaken & Recht

Prive verkoper komt afspraak niet na

Volgens eu-recht dient een verkoper in de advertentie duidelijk aan te geven dat het om een particuliere koop gaat en daarom geen gebruik kan worden gemaakt van enige vorm van garantie.
staat dat er in de advertentie niet bij, dan mag de koper er vanuit gaan dat het geen particuliere verkoop betreft en er dus tevens volgens eu-recht wel recht op garantie is alsmede een teruggave recht van 7 werkdagen.

ik begrijp wel dat alle nederlandse particulieren die van alles op marktplaats ploffen dat zich allemaal niet zo beseffen, maar het is wel zo (duitsers houden zich op e-bay wel enorm aan deze regels).

in dit geval is het extra ingewikkeld, want u bent de fiets gaan ophalen en dan kun je niet meer spreken over kopen op afstand. u heeft de fiets, batterij en lader ter plekke kunnen inspecteren en het is u waarschijnlijk ook wel duidelijk geworden dat u niet bij een winkel stond.
ik vrees dan ook dat het een dure en hopelijk goede les is geweest.