Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 27-07-2014 23:08:38
Vrije tijd & Tuin

Opzegging sportschool abonnement

Burgerlijk wetboek deel 6

artikel 236 onder j.

bij een overeenkomst tussen een gebruiker en een wederpartij, natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, wordt als onredelijk bezwarend aangemerkt een in de algemene voorwaarden voorkomend beding

dat in geval van een overeenkomst tot het geregeld afleveren van zaken, elektriciteit, warmte en koude daaronder begrepen en dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften niet daaronder begrepen, of tot het geregeld doen van verrichtingen, leidt tot stilzwijgende verlenging of vernieuwing in een overeenkomst voor bepaalde duur, dan wel tot een stilzwijgende voortzetting in een overeenkomst voor onbepaalde duur zonder dat de wederpartij de bevoegdheid heeft om de voortgezette overeenkomst te allen tijde op te zeggen met een opzegtermijn van ten hoogste een maand;

http://wetten.overheid.nl/bwbr0005289/volledig/geldigheidsdatum_27-07-2014">bron

dat wil dus zeggen dat een algemene voorwaarde die een stilzwijgende voortzetting voor onbepaalde duur hanteert ten alle tijde moet zijn op te zeggen (met opzegtermijn max 1 maand), dus ook in de zomerstop. anders zou het een onredelijk bezwarend beding zijn. (dat is een te vernietigen voorwaarde).
nu is het ten eerste al niet duidelijk dat deze stilzwijgende voortzetting voor onbepaalde duur in zijn av staat.

maar dan nog blijf ik ermee zitten dat deze overeenkomst helemaal niet overgaat in een een overeenkomst voor onbepaalde duur, omdat de overeenkomst wordt beƫindigd per 30 juni en dus niet op 1 juli overgaat in een een overeenkomst voor onbepaalde duur.
er worden gewoon nieuwe overeenkomsten afgesloten per 1 september. dus wat mij betreft klopt die hele constructie van geen kant.