Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 28-07-2014 14:26:56
Geldzaken & Recht

2x verhoging

[quote=tgtw2014 schreef op maandag 28 jul 2014, 10:30]het verhaal over de veertiendaagse aanmaning klopt niet, de veertien dagen gaan in 2 dagen na dagtekening van de aanmaning en dus niet de dag na ontvangst.
je zou denken dat mensen met een bron komen, als ze menen dat iets niet klopt om een welles-nietes discussie te vermeiden....

de termijn van 14 dagen hoort in te gaan de dag na ontvangst. als dat niet zo is dan klopt de aanmaning niet. waar de wet het over aanmaning heeft, heeft ze het over de aanmaning van een persoon. de bedoeling is namelijk dat een consument daadwerkelijk 14 dagen de tijd krijgt om te betalen. niets dat het zoekraakt bij de post en dan "verassing u had gisteren moeten betalen".

http://hoevehorstincasso.nl/nieuws/#04012013">lees hierover meer in: de oneerlijke incassopraktijk door ten hoeve en van der horst