Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-07-2014 16:38:37
Voeding & Gezondheid

Geldigheidsduur cadeaubonnen

Mahadma schreef op dinsdag 29 jul 2014, 10:09: @rogier18,

je vraag is inmiddels wel beantwoord, denk ik. wellicht dat je via het hoofdkantoor nog iets kunt bereiken, probeer dat ook, maar als het niet lukt, is het gewoon jammer.

na enig zoekwerk via good old koekel:

geld verdienen aan kadobon verkoop
voor u als ondernemer is het erg interessant om kadobonnen te verkopen. het is namelijk bewezen dat 30% van de bonnen in nederland niet gebruikt worden. dat is natuurlijk mooi meegenomen. veel ondernemers boeken de verkoop van een kadobon als omzet. hierdoor wordt het bedrag direct btw plichtig en dient u direct omzetbelasting af te dragen. u bent pas wettelijk verplicht omzetbelasting te betalen vanaf het moment dat u goederen levert. uiteindelijk levert u nog niets en weet u ook nog niet welk btw percentage van toepassing is op het nog te leveren goed. v** nederland heeft de omzet uit de v** cadeaubon vorig jaar zien stijgen tot een recordniveau van 128,2 miljoen euro.

dit gelezen hebbende, ga er nu even gemakshalve van uit dat "de rest van de bonnenverkopers" het zelfde bedrag gezamenlijk omzetten, kom je op afgrond € 250.000.000,00 per jaar. 30% wordt nooit omgezet in de diensten of waren, dus er wordt belastingvrij € 75.000.000,00 tot € 100.000.000,00 wel betaald aan de bonnenverkopers, cadeau gegeven als gulle gevers aan mensen die ze lief, leuk en aardig vinden maar die de bonnen niet incasseren of gewoon laten verlopen. toch wel leuke business, bonnen verkopen .................. ik snap echt niet wat je met je, zonder bron vermelding van internet geplukt, en geciteerde verhaaltje nou wil bewijzen.
zijn die cadeaubonnen van je verhaaltje nou zo slecht of zijn de mensen die ze zijn vergeten te verzilveren nou zo dom.
geef daar nou eens een concreet antwoord op?