Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 30-07-2014 00:14:46
Garantie & Verzekeringen

Bewuzt ziektekostenverzekering

[quote=carola.83 schreef op dinsdag 29 jul 2014, 23:39]onzin. er zijn bepaalde 'spelregels' die gevolgd moeten worden. mensen kunnen niet zonder het volgen van die 'spelregels' zomaar even uit de aanvullende verzekering worden gegooid!

precies. en die spelregels staan in je overeenkomst waarvan de polis het bewijs is en de polisvoorwaarden (voor zover niet overruled door wetgeving) de spelregels bevatten.

lees eens goed wat ik schrijf!
ts heeft gewoon recht op vergoeding, maar zal wel achterstallige premies moeten voldoen.
bewuzt verzekeringen heeft m.i. geen poot om op te staan.

alleen is jouw uitleg niet goed. bewuzt hoeft niet aan te tonen dat ze brieven hebben gestuurd, bewuzt moet aantonen dat er ten tijde van behandeling geen aanvullende verzekering was. en dat wordt knap lastig als je die vervolgens wel in rekening brengt. voor de verzekerde is het heel gemakkelijk aan te tonen dat er een aanvullende verzekering was, die heeft immers zijn polis.

je hebt dus gelijk, maar je advies is op totaal verkeerde gronden.
gooi het voor de rechter en het enige wat de rechter zal bepalen is of er op moment van behandeling een aanvullende verzekering was die de behandeling dekt.
nogmaals: als er een overeenkomst is voor een aanvullende verzekering, dan blijft die gewoon geldig, ook al heb je achterstand met de betaling. de geldigheid van de overeenkomst verdwijnt niet als er een achterstand van betaling is, de plicht tot voldoen van de achterstallige premie wel.

kortom bewuzt moet vergoeden en ts moet de premie-achterstand inlopen.
aangenomen dat alles wat ts schrijft waar is.