Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 30-07-2014 00:53:34
Auto & Vervoer

Wegenbelasting

Tsja, nederland loopt voorop met het uitmelken van de automobilisten.
dure wegenbelasting en hoge prijzen voor de brandstof. we zitten aan de max.

het beste zou zijn dat we in europa 1 beleid krijgen en het allerbeste zou zijn dat het gebruik wordt belast in plaats van het bezit. dat is het handigste via de brandstofprijs. maar ja, verlaag je nu de wegenbelasting en verhoog je de brandstofprijs, dan gaat half nederland in belgiƫ en duitsland tanken, voor zover dat al niet het geval is.
auto rijden in nederland is gewoon te duur, een melkkoe.
een oude 2 liter diesel kost je aan wegenbelasting in duitsland 308 euro per jaar (ongeacht roetfilter) en de diesel is inmiddels 8-10 cent goedkoper dan aan de grens in nederland. benzine is nog veel goedkoper in wegenbelasting. check http://www.kfz-steuer.de/">hier de wegenbelasting in duitsland (otto betekent benzine-motor).
in duitsland hebben ze het nu weer op milieu gegooid: vervuilende diesels mogen de centra van grote steden niet meer in (zie http://www.umwelt-plakette.de/">hier).

als ieder land maar weer zijn eigen regels hanteert in 1 europa, dan wordt het nooit wat met dat beleid.