Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 30-07-2014 13:00:10
Voeding & Gezondheid

Gratis scheerset.nl

Het is jammer dat maar niemand schijnt te begrijpen dat die av niet geldig zijn. ook niet als marlou zich daadwerkelijk had aangemeld.

in het aanbod moet het kernbeding van wat je koopt staan. een van de kernbedingen is hier dat je een abonnement aangaat. dat mag niet in de av staan.
dat moet in het aanbod staan.
dat is wettelijk zo bepaald. daarom geeft consuwijzer ook die toelichting (en om de wet te duiden in eenvoudige woorden voor iemand die niet meteen met zijn neus in het wetboek zit).

als je klikt op de link van de site die ik heb gegeven, dan zie je dat het aanbod niets zegt over een abonnement, alleen maar dat je een proefpakket bestelt en dat er 3,90 portokosten bij komen. en zo mag dat dus niet. ook niet als je je akkoord verklaard met de av.

in geval van ongevraagde toezending om iemand te bewegen om tot koop over te gaan, mag je het product gewoon houden.

art 7:7 lid 1
degene aan wie een zaak is toegezonden en die redelijkerwijze mag aannemen dat deze toezending is geschied ten einde hem tot een koop te bewegen, is ongeacht enige andersluidende mededeling van de verzender jegens deze bevoegd de zaak om niet te behouden, tenzij het hem is toe te rekenen dat de toezending is geschied.

om niet betekent zonder te betalen