Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 30-07-2014 13:05:29
Garantie & Verzekeringen

Bewuzt ziektekostenverzekering

[quote=tijger1 schreef op woensdag 30 jul 2014, 12:45]bij een wisseling moet je je dan opzeggen bij de ene verzekeraar en dat kan niet bij wanbetaling. dan moet je dus twee premies betalen.


de vraag is hoe een andere verzekeraar je zou kunnen weigeren.
het probleem is dat je je niet 2 keer kunt verzekeren tegen hetzelfde (2 keer uitbetalen gaat zeker niet gebeuren).
ik geef toe, het is een lastig juridisch probleem waar vast wel wat jurisprudentie over te vinden zal zijn. de zorg is gewoon slecht geregeld in nld. een verplichte zorgverzekering met acceptatieplicht en bij wanbetaling toch een plicht tot betaling van de zorgverlening. een draak van een wet.
daarbij dan ook nog wettelijke afdracht van een deel van je loon aan de zorgverlening en zorgtoeslag uitkeringen. wie controleert dat allemaal?
zorgverzekeraars zoeken de grens op en die mogen zo langzamerhand wel eens worden teruggefloten door de wetgever. de wetgever doet helemaal niets in deze, die heeft de draak gecreƫerd en laat het voor de rest over aan rechters om de wet te interpreteren.

maar goed, inderdaad, het wordt nu een discussie en heeft helemaal niets meer te maken met de vraag van ts.