Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 30-07-2014 15:21:08
Geldzaken & Recht

Herrie

Een kapsalon is een bedrijf, dus er zal iets van een vergunning of waarschijnlijker een zgn. melding bij je gemeente zijn gedaan - als dat voor deze bedrijfstak nodig is (wat ik eerlijk gezegd niet 100% zeker weet). daar zullen dan waarsch. ook bedrijfstijden in opgenomen zijn.
je gemeente, of mogelijk de recent opgerichte omgevingsdienst voor een hele cluster op het vlak van milieuwetgeving 'samenwerkende' kleinere gemeenten zou je er meer over moeten kunnen vertellen.
ook zou daar een of meer medewerkers moeten zijn die gespecialiseerd zijn in geluid. zij weten wat de normen voor deze situatie zijn, zij kunnen op jouw verzoek een of meer dagen metingen uitvoeren, en dan liefst niet op de manier van even langskomen en een paar minuutjes met een meter in de hand maar liever een paar dagen of een week aaneengesloten of mogelijk nog langer een meter plaatsen op een geschikte plek, een meter die continu meet en waarvan de metingen achteraf via de software van de meter op hun kantoor kan worden uitgelezen en beoordeeld.
als de norm wordt overschreden, kunnen zij het gesprek met de ondernemer aangaan, dat hij zich op bepaalde tijden aan bepaalde normen moet houden, bv. in het tijdvak van 19.00 - 23.00 'avond' gelden iets strengere normen dan overdag van 07.00-19.00. voor muziek gelden andere normen dan voor overig geluid.
laat het je rustig uitleggen, leg ook zelf rustig je probleem uit en vraag hulp van de medewerkers van je gemeente of omgevingsdienst om het op te lossen.
succes!