Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 30-07-2014 17:39:10
Geldzaken & Recht

Onterecht geld ontvangen, vrij direct beslag gelegd op mijn rekening en nu fors extra betalen.

U hoeft niet te schrikken van zijn reactie, dat is advocaten eigen.

nog even over dat beslag.

ik neem aan dat er conservatoir beslag gelegd is. daar hoeft u dus niet van in kennis gesteld te worden, maar die advocaat heeft wel de nodige verplichtingen.

lees http://nl.m.wikipedia.org/wiki/conservatoir_beslag">hier

van belang is de datum van dat beslag. het beslag heeft betrekking op het saldo van die dag, als dus nadien uw salaris gestort is, kunt u over uw rekening beschikken tot dat saldo.

uiteraard kunt u het ten onrechte ontvangen bedrag niet terugbetalen, want daarvoor moet eerst het beslag worden opgeheven. als u dus over uw salaris kunt beschikken, kunt u rustig wachten tot die advocaat een rechtszaak begint en hij moet dat binnen korte tijd doen.

geef voor de zekerheid aan uw werkgever door dat uw volgende salaris niet op uw bankrekening wordt gestort, maar tijdelijk op andere nummer.

en wacht dan verder rustig af.