Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sj
sjob - 31-07-2014 09:47:20
Huishouden & Energie

Ongevraagde kosten door ophalen kat van de straat, mag dat?

Wat ik mis in alle reacties is de aansprakelijkheid van de dierenambulance: 1) meestal zullen ze helemaal niet zo snel actie ondernemen in zo'n geval, omdat het geen nood is (sommige komen zelfs niet als je een gewonde vogel meldt, dan mag je die eerst zelf gaan vangen voor ze komen...) en 2) ze horen dit probleem te kennen en de beller eerst te tippen: 'de kat is vast wel van iemand... als-ie niet duidelijk ziek is, kijk het nog een paar dagen aan... probeert u zelf de eigenaar te achterhalen door briefjes op te hangen...', enz.) lijkt me wel sterk dat een d.a. zo makkelijk een op het oog gezonde kat zomaar ophaalt, laten ze zich richten op al die duidelijk verwaarloosde zwervers die rondlopen (onder t.g.v. de walgelijk hoge btw die men -van de overheid- bij een dierenarts moet betalen waardoor velen zich een goede verzorging niet meer kunnen/willen veroorloven; protesteer daar eens tegen nederland!!).
dus bespreek eens met de d.a. waarom ze in dit geval de kat zo nodig moesten oppakken?
verder is chippen absoluut aan te raden als je je kat buiten laat, al is het alleen maar omdat je dan meer kans hebt hem terug te vinden als hem echt iets overkomt en in dat geval zou de d.a. waarschijnlijk al contact hebben opgenomen voordat ze in asiel waren en dus geen of nauwelijks kosten.


laat zeggen dat moet je in gevkomen om die hoort beklend te zijn met