Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 31-07-2014 17:42:34
Computers & Telefonie

Avast free en windows firewall uitschakelen

[quote=scontra schreef op donderdag 31 jul 2014, 14:05]@gompy2,

gedownload zonder iets uit te schakelen zoals u dit ook heeft uitgeprobeerd en geen problemen ondervonden.
vraag me wel af waarom dit dan in een introductiefilmpje wordt aangegeven.
dank voor de genomen moeite.zal het uit leggen.
omdat er een kans is dat er een virusscanner bestaat die een bepaalde onderdeel van de installatie niet toe staat en daardoor het programma niet goed wordt geïnstalleerd.

hetzelfde met firewalls.
ik schreef al dat de standaard windows firewall alles het internet op laat gaan, het maakt niet uit wat.
ik gebruik een firewall die, als die ontdekt dat er een vreemd component of onderdeel van een programma het internet op wil, daar een specifieke toestemming voor vraagt aan de gebruiker.
zou ik nou weigeren dat die componenten van kpn assistent het internet op zou kunnen, bestaat ook de kans dat die assistent niet goed werkt.
om dat allemaal tegen te gaan zeggen ze van kpn gewoon dat men virusscanner en firewall uit moet schakelen, lekker makkelijk natuurlijk.

toen jij met je allereerste vraag kwam;

om een programma van kpn te downloaden moet ik avast free en de windows firewall uitschakelen en daarna weer inschakelen.

kon het maar ook zo zijn dat een boos programma met kwade bedoelingen, onder de naam van kpn-assistent dat van jou wilde, en daarom mijn reactie's.
je zou dan totaal onbeschermd zijn geweest en vanaf het internet zou er van alles op je computer geïnstalleerd kunnen worden zonder dat jij ook maar iets zou merken.
suc6 verder.