Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 31-07-2014 21:38:20
Geldzaken & Recht

Studieschuld aftrek ivm huurtoeslag

Dat het over twee verschillende belastingproblemen gaat is duidelijk.
ook is helder dat de studieschuld / terug te betalen studiefinanciering in mindering kan worden gebracht op het vermogen box 3. waardoor, als het inkomen niet te hoog is er recht blijft bestaan op huurtoeslag.

het tweede probleem is lastiger. de informatie van jaypee is niet eenduidig. ik ben ervan uitgegaan dat de inspecteur voornemens is de aangifte 2011 te wijzigen. het woordje ook heb ik zo geïnterpreteerd dan jaypee de vooringevulde aangifte heeft gevolgd. (dit heb ik dus ook in 2011 gedaan) u geeft aan het woordje 'ook' een andere interpretatie: er heeft aftrek plaatsgevonden in 2011 en ook in 2013. er wordt echter nergens gesproken over de aangifte 2013. ts heeft het over dit jaar (jaar 2014 - het jaar van toezending van de gewijzigde aanslag 2011).

u schrijft nog een keer: hij kan de studiefinanciering, die definitief omgezet is naar een lening uiteraard pas aftrekken van het inkomen zodra hij die schuld terugbetaalt.

deze uitspraak is mijns inziens niet juist. terug te betalen studiefinanciering over voorgaande jaren moet worden opgevoerd in het aangiftejaar dat deze terug te betalen studiefinanciering ontstaat (vanwege verstrijjken 10-jarentermijn - in mijn interpretatie jaar 2011). voor aftrek is het in deze situatie niet van belang of de terugbetaling ineens of over meerdere jaren wordt gespreid.