Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 01-08-2014 12:49:27
Voeding & Gezondheid

Betalen voor ongevraagd medicijn?

Hoi roberta,
er zijn twee invalshoeken die ik mis. de eerste is dat ibuprofen bij langdurig gebruik volgens de bijsluiter maagklachten kan veroorzaken. dus heeft in het verleden mijn huisarts ook een maagbeschermer voorgeschreven. een goede actie lijkt me. dat ik er na 2,5 jaar intensief gebruik af ben gekomen zonder gedonder met de maag is nog geen garantie dat dit bij een ander ook zo werkt. maar qua prijs, want daar gaat het vaak over, kan een andere pijnstiller (die geen maagbeschermer nodig heeft) dus goedkoper zijn in totaal. ook mag een huisarts geen dure merkgeneesmiddelen meer voorschrijven, tenzij er weer sprake is van aangetoonde bijwerkingen bij het generieke middel.

de tweede invalshoek is die van kopen. als jouw arts voorschrijft, krijg je een recept mee. wat mij betreft is een recept geen bewijs van aankoop. je koopt pas een geneesmiddel als je het hebt afgehaald en of betaald. dat heb je niet. er zijn soms 'algemene voorwaarden' bij een apotheek, die je nooit vooraf te zien krijgt dus ik ga er van uit dat bij de rechter die voorwaarden niet gelden. je behoort redelijkerwijs op de hoogte te zijn dat er voorwaarden bestaan. vraag jij die voorwaarden eenmaal op, dan gelden ze voor jou.

het principe ligt dus tamelijk genuanceerd.
succes,
erky