Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 04-08-2014 02:30:35
Voeding & Gezondheid

Betalen voor ongevraagd medicijn?

@wimmi20: na 7 jaar studie zou ik verwachten dat een huisarts weet dat hij iemand voorlichting moet geven rond een behandeling (wgbo artikel 448), in plaats van iets maar gewoon voorschrijven. als er dan een meningsverschil bestaat kan huisarts pogen de patiënt te overtuigen, of andersom natuurlijk. zoals het nu te vaak gaat wordt er maar wat voorgeschreven. gevolg is dat mensen de middelen niet volgens voorschrift innemen, of niet aan de bel trekken als zich bijwerkingen of problemen voordoen.

huisarts: meneer/mevrouw, bij gebruik van ibuprofen is het verstandig een maagbeschermer te slikken. dit om mogelijk nare bijwerkingen van ibuprofen in het maaggebied tegen te gaan.
patiënt: dat is goed dokter schrijft u het maar voor.
huisarts: mijn voorstel is pantoprazol in dosering x iedere dag in te nemen om x uur. bij dit medicijn zijn geen veelvoorkomende bijwerkingen bekend. mocht er zich toch iets voordoen geeft u dat dan aan bij het volgende consult, als u het niet vertrouwd mag u uiteraard altijd eerder bellen.
patiënt: zal ik doen, bedankt!