Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 06-08-2014 16:10:26
Voeding & Gezondheid

Maxmann

Het lijkt me toch wel vrij gemakkelijk.

u hebt het mailadres van het bedrijf en hebt ze een mail gezonden. anno 2014 mogen wij ervan uitgaan dat elke verzonden mail bij de geadresseerde aankomt. je hebt geen melding gekregen dat de mail niet is aangekomen, dus dan is die gewoon aangekomen.

je stuurt ze nu nogmaals een mail. een slimme truc (door mijzelf bedacht!) is om als geadresseerde naast dat bedrijf ook je eigen adres in te vullen als je je eigen mailbericht dan weer terug ontvangt zal de andere aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook zijn aangekomen.

een meer dan 100 % sluitend bewijs van verzending én ontvangt van het bericht. bij een eventuele incassoprocedure of voor de rechtbank zal het voor de “eisende” partij lastig worden om te ontkennen dat jouw bericht bij hen niet is aangekomen. de berichten wel even bewaren!

ik zou ze dan meedelen dat u niet langer gediend bent van toezending van die rotzooi. u bent bereid de afzender in de gelegenheid te stellen de rotzooi bij u op te halen. uiteraard na voorafgaande afspraak. de rotzooi zal 14 dagen bewaard blijven, waarna het met het vuil meegegeven wordt.

ook kunt u aangeven dat het u onbekend is dat u een handtekening heeft gezet op een schriftelijke overeenkomst. derhalve is er geen wilsovereenstemming en dus ook geen overeenkomst.

tot slot kunt u aangeven dat u het mailbericht ook aan uzelf gezonden heeft en ook bij uzelf is aangekomen. dienovereenkomstig zal het mailbericht ook zijn aangekomen bij de wederpartij.

de zaak lijkt me zo juristisch rond.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/ombudsman/article27093184.ece/popeye-zonder-spinazie_

dit is het enige wat google vond waar u misschien iets aan hebt.