Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 06-08-2014 22:10:06
Elektronica & TV

Vrieskast slaat te vaak aan

Wat tijger schrijft klopt wel.

hier wat info van de liebherr site over je vragen, en wat voor het merk liebherr geldt zal voor andere merken wel gelijk zijn, technisch werken die apparaten het zelfde.


mijn koelkast maakt een vreemd, borrelend geluid. is dit normaal?

in moderne koelapparaten wordt gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk koelmiddel. dit koelmiddel is in koude toestand, onder hoge druk, vloeibaar. om warmte uit de koelruimte te kunnen onttrekken, moet het koelmiddel op een gegeven moment gasvormig worden. daarom wordt het door een nauwe doorgang in een grote ruimte geperst. hierbij is een sissend geluid hoorbaar, met op de achtergrond een borrelend geluid. dit borrelende geluid wordt veroorzaakt door het koken van het koelmiddel. alle vloeistoffen die tot gasvormigheid worden gebracht, zullen een zeker moment koken. het geluid dat dit met zich meebrengt is volstrekt normaal. bij de oude, milieu-onvriendelijke koelmiddelen was dit ook hoorbaar, maar klonk het als gevolg van andere drukverhoudingen anders.

hoe vaak moet een koel- of vrieskast aanslaan?

hierop is geen eenduidig antwoord te geven. moderne energiezuinige koel- en vriesapparaten slaan vaker aan dan oude apparaten. ze lopen echter wel korter. als vuistregel mag je aannemen, dat een koel- of vrieskast goed werkt, wanneer hij gemiddeld ¾ tot ½ deel van de tijd loopt. u moet daarbij denken aan 20 minuten lopen en vervolgens 10 minuten stilstaan. de totale looptijd is echter sterk afhankelijk van omgevingsomstandigheden, gebruik en belading.

bron, klik-> http://www.koelen.nl/index.php?pageid=2699">liebherr