Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 08-08-2014 14:24:07
Computers & Telefonie

Philips telefoon batterijtjes

[quote=czar schreef op vrijdag 8 aug 2014, 12:51]
kortom de termen worden door elkaar gebruikt en dat maakt het er niet duidelijker op.

van wiki:

een batterij is een elektrotechnische component en spanningsbron, het is een combinatie van een of meerdere elektrochemische cellen, die worden gebruikt voor de omzetting van opgeslagen chemische energie in elektrische energie. dat kan weer als elektrische energie - stroom - geleverd worden. historisch wordt een aantal parallel of in serie geschakelde elektrochemische cellen, leidse flessen of condensatoren een 'batterij' genoemd, in de volksmond heeft de enkele cel van de batterij de naam van het geheel overgenomen. een auto-accu is een oplaadbare batterij, maar deze wordt in nederland, in tegenstelling met vlaanderen, gewoonlijk geen "batterij" genoemd.

bij een oplaadbare batterij zijn de chemische processen omkeerbaar: door het aanleggen van een elektrische spanning kan men een elektronenstroom in omgekeerde richting forceren en zullen de chemische reacties dan omgekeerd verlopen: er wordt dus energie opgeslagen.

een niet-oplaadbare batterij maakt gebruik van chemische processen die op deze manier niet omkeerbaar zijn, zodat een eenmaal ontladen batterij niet meer opnieuw opgeladen kan worden. wel zijn er in het verleden niet onverdienstelijke pogingen tot herladen gedaan met bijzondere technieken.


de ts heeft te maken met het woord batterij omdat dat woord in de handleiding wordt vermeld en daar refereert ts ook aan.
dat ik reageer op deze wimula is om het simpele feit dat als er iemand een d of een t verkeerd schrijft in een woord, die persoon een sneue kneus wordt genoemd door deze wimula.

verder wil ik niet gaan verzanden in oeverloze, onnozele discussie's met jou of anderen, die helemaal nergens toe doen, en daarom maar gauw even het vinkje weggehaald.