Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gh
ghost010 - 11-08-2014 20:33:43
Garantie & Verzekeringen

Eigenrisico 13/14 en 14/15 zelfde jaar? help.

@gerbera.

ik heb mijn eigen risico van 14/15(en voor de mensen die dit niet begrijpen,ja dit is zo als ron het beschrijft) afgelopen weekend binnen gekregen en anderhalve maand geleden heb ik de eigen risico van 13/14 binnen gekregen. ik heb de eigen risico van 14/15 al binnen omdat mijn 360 euro eigen risico is behaald. dus twee maal een eigen risico van 2 tijd periodes.

@mahadma

helaas gaat het hier over de eigen risico.

@mein33

men werkt met periodes van 01-01-14 tot 01-01-15. vandaar de 14/15. 2015 zou dan dus 15/16 zijn.
het gaat hier inderdaad over een eigen risico van 2013 en 2014.

@ron530

klopt. alleen heb ik de eigen risico van 2013(bedrag 201,42) anderhalve maand geleden binnen gekregen. vrij laat dus. en daarvoor ergens begin 2014 nog een bedrag van rond de 70 ook uit 2013.

@tenormin & carola.83

dit ss dus dan ook helaas geen optie voor mij.
uit ervaring van mijn ouders en anderen heb ik voor acceptgiro gekozen omdat ik simpelweg niet kan garanderen dat mijn inkomsten(loon&stufie enz) heb voor of op de datum dat de automatische incasso word verwerkt.

ik heb vandaag bericht gekregen van de friesland waarin ze dit dus aan mij hebben gemaild:

declaratie umcg
op 4 augustus 2014 hebben wij u een e-mail teruggestuurd over uw vraag over de ingediende nota voor het umcg. wij hebben u geadviseerd contact op te nemen met het umcg. wij hebben momenteel deze nota niet in onderzoek. wij willen u nogmaals adviseren hiervoor contact op te nemen met het umcg.

allemaal leuk en wel, maar dit is tegenstrijdig met de mail die men dus hier boven beschrijft.
daarin word verteld dat ze zelf het zouden na kijken

"u informeert naar de rekening van tandheelkunde waardoor u € 360,- eigen risico moet betalen. graag kijken wij deze behandeling voor u na.

tandheelkunde
op 6 mei 2014 hebben wij een declaratie met behandeldatum 17 januari 2014 binnengekregen van het umcg. de declaratie is omschreven als 'tijdtarief mondzorg aan bijzondere zorggroepen in een cbt'. het is bij ons niet mogelijk een rekening in te zien. voor meer gedetailleerdere informatie en voor het inzien van een rekening verwijzen wij u naar het umcg."(een behandeling die ik nooit gehad heb?)

als goed is hoort je zorgverzekeraar gewoon de rekening binnen te krijgen(zo als op internet vermeld word), ik snap niet waarom het dan onmogelijk zou zijn om die rekening in te zien?

eigen risico
het eigen risico wordt in rekening gebracht, zodra wij een declaratie van een zorgverlener hebben ontvangen. wij hebben dus niet in de hand dat u nu het eigen risico van 2014 met een bedrag van € 360,- in rekening krijgt, terwijl u ook net een bedrag van € 201,42 voor uw eigen risico van 2013 in rekening heeft gekregen.

gespreide betaling
u heeft eerder aangegeven niet per automatische incasso te willen betalen. voor de betaling van het eigen risico van € 360,- kunnen wij u dus opnieuw alleen aanbieden dat u dit bedrag in twee keer betaald. het is eventueel mogelijk deze regeling pas in te laten gaan wanneer u het bedrag van € 201,42 heeft voldaan. wij vernemen graag in reactie op deze e-mail uw keuze hierin.