Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

NatureTravel
NatureTravel - 12-08-2014 12:43:54
Computers & Telefonie

Diefstal middels payinfo (kpn)

Onze koninklijke doet helaas wel vaker wat zonder uw toestemming. zo worden de huidige internet klanten van kpn ongevraagd op het fon netwerk gezet, nadat kpn op afstand een update op het modem heeft gezet.
'gratis' volgens kpn, maar het is een sigaar uit eigen doos.
om er zelf gebruik van te kunnen maken moet u zich eerst aanmelden bij kpn.
maar of u dit nu wilt of niet, kpn haalt 2mb/s van de bandbreedte van uw kpn router af, ten gunste van andere klanten. bandbreedte die ú betaalt, ook als u zelf niet mee doet.

als u géén gebruik wilt maken van de mogelijkheid om het fon netwerk te gebruiken, dan moet u nadat kpn de update gedaan heeft laten weten dat u dit niet wilt. hoe u dat moet laten weten wordt nergens in de toegezonden folder vermeld, en de update vindt plaats als u ligt te slapen. u merkt dus niet veel van de installatie, en dat is precies wat kpn wil.

kpn heeft de wijziging in de servicevoorwaarden ook niet naar haar klanten gecommuniceerd, maar heeft in juli wel een aanvulling op de voorwaarden op haar website geplaatst.

deze wijze van handelen is in strijd met de europese regelgeving, die duidelijk beschrijft dat de klant toestemming moet geven voor dit soort ongevraagde wijzigingen. bovendien moeten wijzigingen in de voorwaarden kenbaar gemaakt worden aan de klant. dit is niet gebeurd.

heeft u een kpn internetabonnement met modem, en heeft u plotseling een kpn-fon draadloos netwerk? dan is uw modem aangepast.
het is inmiddels bekend dat fon niet helemaal waterdicht is en zelfs redelijk gemakkelijk te hacken is. u doet er daarom verstandig aan om de optie uit te laten zetten, om te voorkomen dat ongewenst volk misbruik maakt van úw internetverbinding, op uw lokale netwerk kan komen en gebruik kan maken van uw telefoonaansluiting.