Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 12-08-2014 16:06:51
Auto & Vervoer

Brandstofverbruik bij brandende autoverlichting

[quote=pimmus schreef op dinsdag 12 aug 2014, 15:42]gompy, bedankt voor de 10 antwoorden.
ik rijd al jaren overdag met dimlicht, maar zie veel nieuwe auto's waarvan naar mijn idee de lichten automatisch aangaan bij het starten, met gedoofde lichten rijden. ik denk dus dat dat gebeurt uit zuinigheidsoverwegingen.dat denk ik ook, maar hoeft niet persé.
ik rij ook alleen maar met mijn lichten aan als het nodig is, slecht weer, drukke wegen, enz enz.
dit doe ik echter niet uit zuinigheidsoverweging i.v.m. de brandstofkosten, maar omdat als er bij mij linksvoor de autolamp vervangen moet worden, en dit is eerder als vroeger (ik weet hoe het komt), dan moet er heel wat verwijderd worden eer ik bij die koplamp-unit kan komen om een lampje te verwisselen.
verder is het zo dat alles wat stroom vraagt in een auto extra belasting geeft op de motor, hoe dan ook, het kan ook niet anders.

maar de antwoorden zijn niet van mij, even op google en men weet het.