Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 12-08-2014 17:11:18
Vrije tijd & Tuin

Makkelijke kamerplant

'k weet niet hoeveel ruimte je hebt, of het voor op de vloer is of in de vensterbank? en wat is je kamertemperatuur? dit laatste omdat ik in een plantenboekje als vuistregel las: groene kamerplanten houden in het algemeen van warmere en bloeiende kamerplanten van iets koelere ruimten.
gatenplant monstera deliciosa is fors, niet voor in de vensterbank, doet het bij ons al vele jaren erg goed, wordt -ie te groot, en 't onderste deel van de steel te kaal, dan 'knippen' we de bovenste helft af, stoppen de steel daarvan weer in een flinke pot verse grond en dan wortelt -ie weer en groeit weer lekker verder.
hedera krijgt hier snel 'beestjes', werkt hier niet.
dracaena hebben we jarenlang gehad, gaat goed.
geen ervaring met kentia, aglaonema, ficus lyrata, die ook makkelijke kamerplanten heten te zijn.
graslelie of chlorophytum, werkt prima, er is een groene en een bonte vorm (wit-groen). eens per jaar stekken van de 'kindertjes' van de moederplant.
verder veel 'stekkies' die 't in veel gevallen al tientallen jaren doen. maar hoe die heten??? vraag eens bij studenten - planten die het daar uithouden zijn sterk :-)

zoek bovenstaande namen op internet en klik op afbeeldingen.
er zijn vaak soorten en ondersoorten.
loop eens binnen bij een praktische bloemist of kas of tuincentrum. vraag advies en een second opinion.

succes!