Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 13-08-2014 19:31:26
Voeding & Gezondheid

Plastic in honing?

[quote=czar schreef op woensdag 13 aug 2014, 15:09]
technologie heeft ons wat dat aangaat meer gebracht dan wat het heeft gekost.

ons lichaam is gebouwd om een jaartje of 40-50 te worden, maar door alle hygiëne en gezondheidszorg is de levensverwachting van een meisje dat nu wordt geboren in nederland al rond de 100 jaar.

beste czar,

op basis van wat kun je bovenstaande beweren?

technologie heeft de industrialisatie mogelijk gemaakt. en industrialisatie betekent dat de bevolking zich meer en meer losmaakt van een eenvoudige en natuurlijke leven.
industrialisering betekent dat de mens zich meer en meer verwijderd van de natuur en daarvoor in de plaats meer en meer gebruik maakt van de technologische ontwikkelingen.
industrialisering betekend altijd aantasting van de natuur en aantasting van het leefmilieu van plant, dier en mens.

dat het menselijk lichaam gebouwd is om maar 40 tot 50 jaar te worden is volkomen nieuw voor mij. ik zou graag weten hoe je aan deze kennis komt.
in de bijbelse oudheid werd overigens wel heel wat andere leeftijden vermeld. methusalem mag dan een uitschieter zijn geweest, maar enkele honderden jaren was destijds normaal. dat had alles te maken met een gezonde levenswandel en levenskrachtig voedsel. het voedsel had destijds een levenskracht, die heden ten dagen onmogelijk is te bereiken (ondanks al de bio- en landbouwtechnologieën).

niet alleen door de toepassing van technologie in de landbouw, die op maximalisering en het profijt beginsel zijn gestoeld, wordt de aarde aangetast. maar ook door de (liefdeloze) wijze waarop de mens aankijkt tegen de natuur en zijn daaruit voortkomende werkwijze.

wat voor een reactie kun je van de natuur verwachten, indien de mens de natuur met zijn technologische verworvenheden tegemoet treedt en daarin een ernstig gebrek aan inzicht, respect en liefde t.a.v. de natuur toont?

het is niet de technologie die een volk tot (hoog) ontwikkeld maakt, maar de juist de innerlijke ontwikkeling van dat volk en de wijze waarop dat volk omgaat met dat wat hen is toevertrouwd.

de leeftijd van een mens zakt indien deze er een andere levenswandel op na houdt dan de mens van hemelswege wordt voorgehouden.
wanneer de mens de bron van het leven meer en meer heeft vervangen door technologie en daarop alleen nog vertrouwd. dan heeft de mens zich volledig overgeleverd aan de technologie en heeft zich daaraan dan uitgeleverd. met alle gevolgen van dien.
hoe kan een wetenschapper, die zichzelf nog niet eens kent, weten wat buiten hem is? hoe kan de wetenschap vanuit een gebrekkige zelfkennis, de natuur ooit verstaan? hoe kan een wetenschap, die nog steeds zegt "wat het oog niet ziet is er niet", ooit het wezen van de natuur verstaan?

wil de mens een lang en gezond leven leiden en op hoge leeftijd en een zachte dood door ouderdomszwakte sterven (zoals in de tijd van de eerste mensen), dan zal deze zich moeten verbinden met de bron van het leven en daar vanuit leven.
want het is niet de wetenschap, die de natuur (dienaar en boodschapper van de allerhoogste) gemaakt heeft. maar de bron van het leven heeft dit gedaan.

albert einstein heeft gezegd:
een fout die vanuit een bepaalde denkwijze ontstaan is, kan met dezelfde denkwijze nooit worden opgelost. de fout kan men alleen oplossen m.b.v. een andere denkwijze.

de wetenschap is hoofdelijk verantwoordelijk voor de technologische ontwikkelingen die uiteindelijk hebben geleid tot een enorme aantasting van de natuur en derhalve van de leefomgeving voor plant, dier en mens. de enorme klimatologisch veranderingen zijn hiervan het gevolg.
nu probeert de wetenschap vanuit hetzelfde denken, waar vanuit de ellende ontstaan is, de wereld te redden. hoe vruchteloos.

nee czar, de technologie heeft ons al meer gekost dan het ons gebracht heeft. en de technologie zal ons nog verder weg van huis brengen. met de toezegging dat het allemaal wel goed zal komen, wanneer we maar meegaan met de technologische ontwikkelingen en daarop vertrouwen.
wordt bij elke technologische ontwikkeling niet aangegeven, dat het dit of dat of deze voordelen zal hebben? maar dat achteraf telkens weer blijkt, dat de praktijk anders is dan ons werd voorgehouden en we de negatieve gevolgen van de technologie moeten ervaren die uiteindelijk zwaarder gaan wegen dan de aanvankelijke voordelen.

de (relatief) hoge leeftijd van de mens wordt nu niet meer bepaald door natuurlijke leefomstandigheden, maar door de technologische verworvenheden.
de mensheid kent nauwelijks meer de zachte dood door ouderdomszwakte (zoals dat bedoeld is voor de mens). maar een sterven door ziekte en lijden is daar nu voor in de plaats gekomen, als gevolg van de overgave aan de technologie en de daardoor veroorzaakte aantasting van zijn leefmilieu en voedsel. in plaats van in alle opzichten een zo natuurlijk en eenvoudig mogelijk leven te leiden.

"laten we niet al te somber zijn."
neen czar, ik ben niet somber wanneer ik de gevolgen van enkele toegepaste technologieën benoem.
ik probeer slechts de mensen hierover te laten nadenken, opdat men een ander inzicht krijgt na eigen onderzoek. want van de wetenschap moeten we niet hebben.