Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-08-2014 11:04:53
Geldzaken & Recht

Erg hoge kosten testament veranderen

Onder een herroeping valt alleen de herroeping van eerder gemaakte testament zodat de wettelijke regels van toepassing zijn. na een herroeping worden eerder gemaakte testamenten niet uitgeschreven of vernietigd. wel wordt deze herroeping ingeschreven bij het centraal testamenten register.

de kosten van een nieuw testament zijn in de regel een stuk lager dan het gedeeltelijk herroepen en aanvullen van een oud testament.

wie uiteindelijk het tikwerk doet, maakt voor de kosten niet gek veel uit. onder aan de streep "koop" je juridische kennis en adviezen van een (kandidaat-)notaris. en zal het ontwerp van het testament uitgewerkt zijn door een (kandidaat-)notaris of door hem zijn nagekeken.

ik ben wel benieuwd naar welk bedrag je dan wel kwijt was en wat er exact aangepast moest worden.