Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

as
assiac - 14-08-2014 18:25:52
Geldzaken & Recht

Iban nummer

Het is niet de schuld van het iban-nummer maar van de inhaligheid van essent.
per maand wordt per klant 33 eurocent exclusief btw geïncasseerd. essent beweert zo'n 2 miljoen huishoudens als klant te hebben. daarmee harkt essent per jaar € 7.920.000,00 binnen zonder er iets voor te hoeven doen. daar bovenop komt nog 21% btw zodat de fiscus ook nog even € 1.663.200,00 ontvangt.
het wordt nog erger, want essent heeft het lef de klant nu ook te laten betalen voor het opmaken van de jaarafrekening. omdat het bedrag van de jaarafrekening apart wordt geïncasseerd is dat voor essent op jaarbasis een extra inkomstenpost van € 4.660.000,00.
in totaal zijn de klanten van essent dus meer dan 14 miljoen euro kwijt zonder daar iets voor terug te krijgen. maar ja, wanneer de directeur van rwe (waaronder ook essent valt) meer dan 5½ miljoen euro per jaar ontvangt en de omzet van essent achteruit loopt, wat moet je dan.
een kat in nood maakt nu eenmaal rare sprongen.