Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-08-2014 14:19:12
Voeding & Gezondheid

Sinasappelsap

Jantom schreef op vrijdag 15 aug 2014, 13:56: zelf persen van sinaasappelen is het beste en ik begreep uit diverse publicaties (die ik niet zo maar even kan aanhalen) dat de vitaminen van fruit na het persen ervan snel "verdampen". je mag het woord "afbreken" ook wel gebruiken.


dat klopt helemaal en het is nog erger: de afbraak van de vitamine c vangt al aan na de pluk. laat je sinaasappels dan ook niet te lang liggen.

zo bevatten boontjes uit pot of blik meer vitaminen dan verse boontjes.
dat komt omdat ze binnen 6 uur na de pluk zijn geconserveerd en daarmee de vitaminen wel behouden blijven. verse boontjes gaan de hele weg via de veiling, groothandel en winkelier. die worden vaak pas een paar dagen na de pluk gegeten en zijn dan al veel vitamines kwijt geraakt. zo zie je maar, vers is zeker niet hetzelfde als vitaminerijk of gezond.
vers vlees is gewoon een ander woord voor niet bevroren vlees, dus dat kan ook ontdooid vlees zijn. vers vlees komt echt niet rechtstreeks van de slachterij, zeker niet als je het bij een supermarkt koopt.