Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-08-2014 19:12:36
Voeding & Gezondheid

Sinasappelsap

Lexgensen schreef op woensdag 13 aug 2014, 15:37: ik ben het persen van sinasappelen helemaal zat, maar ik wil het goede van de sinasappelen niet missen. sommige merken claimen dat er 15 (appelsientje) sinasappelen in 1 ltr pak zitten. dit moet dan toch minstens even goed zijn en veel voordeliger. of wordt ik op het verkeerde been gezet. kunt u mij iets aanbevelen?
quote:

vruchtensappen zijn dranken bereid uit fruit. omdat bij de bereidingswijze voedingsstoffen verloren kunnen gaan kunnen ze vers fruit niet helemaal vervangen. bijvoorbeeld sinaasappelsap, grapefruitsap en ananassap hebben nog wel een goede voedingswaarde. eén stuk fruit per dag kun je vervangen door een glas van deze sappen of ander bewerkt fruit.

vruchtensappen bevatten van nature suiker en dus energie. het drinken van veel vruchtensap kan daarom bijdragen aan een te hoge energie-inname en daarmee kans op overgewicht. bovendien bevatten vruchtensappen zuren die het gebit aan kunnen tasten. drink daarom niet de hele dag door vruchtensappen en beperk het gebruik tot de vaste eetmomenten, en niet meer dan 4- tussendoor-momenten per dag.

vruchtensappen voorzien je lichaam net als andere dranken van vocht, en bevatten ook nog gezonde stoffen uit fruit. omdat bij de bereidingswijze voedingsstoffen verloren kunnen gaan kunnen vruchtensappen vers fruit echter niet vervangen.

sinaasappelsap, grapefruitsap en ananassap hebben nog wel een goede voedingswaarde, en kun je de helft van de aanbeveling vervangen door één glas van deze sappen. het maakt daarbij niet uit of dit vers geperst sap, koelvers sap of sap uit concentraat is. in deze goede vruchtensappen zit nog voldoende vitamine c en andere belangrijke stoffen die je lichaam gezond houden. het maakt daarbij niet uit of dit vers geperst sap, koelvers sap of sap uit concentraat is.

sap uit concentraat wil zeggen dat het water eruit is gehaald en later weer toegevoegd. dit maakt het gemakkelijker om het sap te vervoeren. sap uit sapconcentraat kan buiten de koeling worden bewaard. op het etiket moet staan of het sap uit concentraat is.
koelverse sappen worden in de koelkast bewaard. ze hebben een korte houdbaarheid. koelvers sap kan zowel afkomstig zijn uit concentraat als vers sap. het verschil is dat koelvers sap niet is gepasteuriseerd. de smaak lijkt het meest op vers geperst sap.
in vers geperst sap zit meestal meer vitamine c dan in sap uit een pak of fles. sinaasappelsap met vruchtvlees bevat nog meer vitamine c en er zitten ook voedingsvezels in.


de rest van het hele verhaal kun je lezen op de site van het voedingscentrum, dáár kun je lezen hoe het in werkelijkheid is en ben je niet van zelfbedachte verhaaltjes afhankelijk.

klik-> http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vruchtensap.aspx">voedingscentrum, eerlijk over eten.