Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-08-2014 23:35:49
Auto & Vervoer

Electrische fiets

Gerbera schreef op vrijdag 15 aug 2014, 22:54: met een volle accu in deze stand haal ik met gemak 80 tot 90 km (praktijkervaring) dus waar czar die 40 tot 45 km op een accu vandaan haalt ???


czar heeft er zelf 2.
een nieuwe bergamont met 7 ah accu op 36 volt en een 2-de hands giant comfort lite (dus met 1 accu) met een 9 ah accu op 24/26 volt.
czar wil graag flink door karren, dus de ondersteuning staat bij de bergamont vaak op 5 van de 6 en de giant staat altijd in de hoogste stand van 3. beiden met voorwielaandrijving, maar totaal niet met elkaar te vergelijken. czar wil wel minimaal 25 km/uur rijden.
vergeet ook niet dat stadsverkeer veel meer kost dan touren en dat de accu's na verloop van tijd (zeg 250 keer opladen) aan kracht inboeten (zeg 70% hebben van wat ze eerst hadden).
na 500 keer opladen kun je beter nieuwe accu's kopen.

als je op stand 2 van de 5 rijdt kan ik me voorstellen dat je het rustiger aan doet en zelf de meeste energie levert, dan kom je een stuk verder. waar de versnelling op staat maakt eigenlijk niet veel uit.

die 40-45 km actieradius haal ik uit de ervaringen van vele anderen op vele fora.
het gaat 'm natuurlijk om de hoeveelheid energie die je zelf levert en de capaciteit van je accu. als je de ondersteuning uit zet kun je duizenden kilometers doorrijden, op eigen kracht.

nog een puntje van aandacht is het gewicht. een elektrische fiets is vaak veel zwaarder dan een normale fiets. fietsen zonder ondersteuning is dus ook veel zwaarder dan op een normale fiets. ook dat moet je even testen bij proefritten, want ook daar zitten grote verschillen per fiets in.