Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2014 12:07:14
Voeding & Gezondheid

Sinasappelsap

St.victor schreef op zaterdag 16 aug 2014, 11:03: @czar
er was 'n onderwerp in het tv-programma keuringsdienst van waarde,
over: vitamine c

je bedoelt de uitzending over vitamines?
de uitzending van kvw over vitamines staat http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2006/afleveringen/06-10-2006">hier

st.victor schreef op zaterdag 16 aug 2014, 11:03: en er werd verteld dat het apart vitanime c innemen uit 'n potje niet nodig is, omdat in het gezonde eetpatroon al genoeg vitamine c bevat,

sterker nog, ook een ongezond eetpatroon bevat zat vitamine c, waarschijnlijk zelfs meer.
het enige vitamine-gebrek dat in nld voorkomt is vitamine d en dat alleen bij kinderen en mensen die nooit meer buiten komen. ook zwangere vrouwen krijgen extra vitamine d toegediend.

st.victor schreef op zaterdag 16 aug 2014, 11:03:
er werd ook even geproken dat het niet nodig is om dan sinaasappelsap uit pakken te drinken, voor
de vitamine c .


net de uitzending gekeken, komt niet voor.
een huisarts wel.
natuurlijk is alle vitamine c uit een potje via een chemisch proces gemaakt en niet ge-extraheerd uit vruchten. dat is een kwestie van productiekosten. maar hoe je vitamine c ook maakt, het blijft vitamine c, net zoals ijzer ijzer is en waterstofperoxide waterstofperoxide.
ook in planten en bomen komen chemische processen voor en de vitamine c in een sinaasappel is door zo'n chemisch proces in de boom gemaakt uit co2 en h2o (water).

en om je dan op een ander punt een beetje gelijk te geven (al moet ik wel een halve zoektocht doen, omdat jij nooit met je bronnen aan komt zetten of met de verkeerde bronnen), de huisarts zegt inderdaad dat je vitaminepreparaten bij het chemisch afval in moet leveren. dat is een beetje overdreven, maar begrijpelijk voor moeilijk afbreekbare vitamines en hulpstoffen om opeenhoping in het milieu te voorkomen, dat heeft niets met slechte chemische vitamines te maken.

je moet je niet zo druk maken om het woordje chemisch.
chemisch is niet per definitie slecht en natuurlijk is niet per definitie goed.
elk koolwaterstof (wat vitamine c is) wordt door een chemisch proces gevormd, hetzij in een plant, hetzij in een fabriek, hetzij in een laboratorium.