Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2014 12:22:13
Voeding & Gezondheid

Sinasappelsap

Czar schreef op zaterdag 16 aug 2014, 12:07:
je moet je niet zo druk maken om het woordje chemisch.
chemisch is niet per definitie slecht en natuurlijk is niet per definitie goed.
elk koolwaterstof (wat vitamine c is) wordt door een chemisch proces gevormd, hetzij in een plant, hetzij in een fabriek, hetzij in een laboratorium.

helemaal mee eens (hoe is het mogelijk ;-) )

quote:

kunnen vitaminesupplementen de vitamines uit de voeding volledig vervangen?

in noodgevallen wel. dat is gebleken uit een onderzoek met patiënten in het ziekenhuis die langdurig werden gevoed met kunstmatige voeding waaraan alle vitamines waren toegevoegd. zo'n onderzoek wordt ook gebruikt om vast te stellen wat de vitaminebehoefte van het lichaam precies is. een aantal vitamines wordt gemakkelijker opgenomen uit supplementen dan uit onze voeding, omdat de vitamines in supplementen in vrije vorm voorkomen. vitaminesupplementen zijn zeker geen vervanging van voedingsmiddelen voor een optimale gezondheid; groente en fruit bevatten bijvoorbeeld naast vitamines veel andere belangrijke stoffen, zoals vezels en allerlei bio-actieve stoffen.


en ook

zijn natuurlijke vitamines beter dan synthetische vitamines?

er bestaan verschillen in de absorptie van de natuurlijke of synthetische vorm van vitamines. zo wordt de synthetische vorm van vitamine d, b5, b6, foliumzuur en vitamine b12 beter opgenomen in het lichaam dan de natuurlijke vorm. daarentegen wordt vitamine e weer beter in de natuurlijke vorm opgenomen in het lichaam. voor de overige vitamines is er weinig tot geen verschil.


het hele vraag en antwoord geheel is te lezen op:

klik-> http://www.vitamine-info.nl/veelgestelde-vragen/supplementen/">vitamine informatie bureau - supplementen.
even op het groene kruisje klikken.