Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2014 12:32:29
Auto & Vervoer

Electrische fiets

Gerbera schreef op zaterdag 16 aug 2014, 12:07: czar schreef; ...waar de versnelling op staat maakt eigenlijk niet veel uit....
dit maakt wel degelijk iets uit, hoe lager de versnelling staat ten opzichte van de electrische instelling des te meer moet de motor "trekken" dus moet de accu meer energie leveren.

het gaat om de hoeveelheid energie die je zelf toevoegt om vooruit te komen.
de versnelling bepaalt alleen de overbrenging van je eigen kracht.
hoe lager de versnelling staat des te sneller moet de fietser de trappers rond draaien om dezelfde hoeveelheid energie toe te voegen aan het fietsen.

bij een bepaalde snelheid zal alle energie die de fietser niet levert door de motor (en dus de accu) moeten worden geleverd. of de versnelling nu hoog of laag staat maakt daarbij niet veel uit. als je hard rijdt is het wel gemakkelijker die energie over te brengen in een hoge versnelling en rijdt je langzaam dan is het gemakkelijker dat te doen in een lage versnelling.

gerbera schreef op zaterdag 16 aug 2014, 12:07:
overigens schakeld de ondersteuning bij mij automatisch uit bij een snelheid van 25 km/u en hoger.

dat is wettelijk bepaald. een elektrische fiets mag maar tot 25 km/u ondersteuning bieden.
zo is ook bepaald dat de ondersteuning bij een snelheid hoger dan 6 km/u dient te stoppen als de fietser de trappers niet meer rond draait.
ik haal overigens op mijn fietsen in ideale omstandigheden toch de 30 km/u wel. de ondersteuning schakelt niet echt uit, maar blijft op het punt van 25 km/u.