Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2014 13:04:06
Voeding & Gezondheid

Sinasappelsap

Lexgensen schreef op woensdag 13 aug 2014, 15:37: ik ben het persen van sinasappelen helemaal zat, maar ik wil het goede van de sinasappelen niet missen. sommige merken claimen dat er 15 (appelsientje) sinasappelen in 1 ltr pak zitten. dit moet dan toch minstens even goed zijn en veel voordeliger. of wordt ik op het verkeerde been gezet. kunt u mij iets aanbevelen?
je blijft informatie vinden op internet als je heel even zoekt...
hier waar het eigenlijk om gaat.

bevat sinaasappelsap uit een pak evenveel vitamine c als vers sinaasappelsap?

door het verwerken en verpakken in de fabriek en tijdens het bewaren van een ongeopend pak sinaasappelsap kan er wat vitamine c verloren gaan. hoeveel verloren gaat is afhankelijk van de productiemethode en de verpakking. als veel lucht (zuurstof) is ingesloten in het pak, dan kan er in een maand tot een derde van de vitamine c verloren gaan. na opening van het pak verdwijnt ongeveer 2% van de vitamine c per dag. voor wie geen zin heeft in het uitpersen van sinaasappels is sap uit een pak dat rijk is aan vitamine c, een goed alternatief.


maar ook:

hoe snel gaat het vitaminegehalte van voedsel achteruit wanneer je het bewaart?

dat hangt van het soort voedsel af en van de periode en omstandigheden van het bewaren. zo kunnen aardappelen meer dan de helft van hun vitamine c-gehalte verliezen wanneer je ze onder normale omstandigheden drie maanden bewaart. het beste is dus voedsel zo vers mogelijk te eten. daarnaast is een aantal vitamines gevoelig voor licht; als je het voedsel niet in het donker bewaart, kunnen de gehaltes aan vitamine b1, b2, c en d verminderen.


het hele vraag en antwoord geheel is te lezen op:

klik-> http://www.vitamine-info.nl/veelgestelde-vragen/bewaren-en-bereiden/">vitamine informatie bureau - bewaren en bereiden
even op het groene kruisje klikken.

als ik nou geen topantwoord vermelding krijg en de willemsorde, nou dan dan dan...