Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 17-08-2014 13:27:08
Huishouden & Energie

Vve blokverwarming / hoog rendement ketel

[quote=ron530 schreef op zondag 17 aug 2014, 12:54]een klimaat controle systeem (in de volksmond airco) voor de gehele woning is geen optie want in elke ruimte moet dan een unit aanwezig zijn


waarom?
die baby ligt toch voornamelijk in 1 kamertje en dat kun je bij hitte dan ook nog koelen.
ik zou zeggen: eentje in de woonkamer en eentje in de slaapkamer van de baby.
ook handig voor de ouders die airco in de woonkamer, want die vinden 15 graden ook te koud. en ook daar lekker kunnen koelen als het buiten 35 graden is, die paar dagen per jaar.
nog een voordeel: airco's ontvochtigen de lucht ook nog eens.

laten we zeggen totale kosten voor babykamer en huiskamer inclusief plaatsen is iets van 3500-4000 euro voor 2 airco's. hoop geld, maar te overzien.
de vloer open breken voor vloerverwarming plus een hr-ketel plus leidingen, wat dacht je dat dat kost?

ik heb vloerverwarming, een nieuwbouwhuis (naar duitse eisen geïsoleerd) en ik vind 16 graden in huis wel prima. toch denk ik over een airco voor verwarming op de plek waar ik vaak stil zit. voor de rest is 15-16 graden prima.