Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sg
sgrootje - 17-08-2014 17:52:20
Geldzaken & Recht

Terug betalen cursusgeld

Een opleiding kost veel geld, dus logisch dat (als je zelf opstapt) de werkgever deze investering terug wilt zien.

echter, de werkgever moet dat wel van te voren kenbaar maken. kijk je contract en studieovereenkomst nog eens goed door of vraag aan je werkgever inzage in je personeelsdossier waarin hij kan aantonen dat je op de hoogte was van de eis tot terubetaling als je eerder zou vertrekken. het is overigens wel zeer gebruikelijk dat iemand zich voro een x aantal jaar verbind bij een werkgever als er een studie wordt aangeboden (en zeker in de deze tijden een win-win voor beide partijen).

verder moet je altijd de kleine letters lezen op iets dat je tekent. het leuke deel ('werkgever betaalt de studie...') staat vaak op bladzijde 1, maar de plichten ('werknemer verplicht zich tot...') vaak op latere pagina's.