Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 17-08-2014 19:42:21
Geldzaken & Recht

Afschaffing krediet betaalrekening

Uit de algemene voorwaarden

13 wij zeggen het krediet op

1 wij mogen het krediet altijd opzeggen. hierbij geldt een opzegtermijn van twee maanden. het krediet eindigt dan. wij hoeven u niet te zeggen wat de reden van de opzegging is.

2 de opzegtermijn van twee maanden geldt niet, als wij het krediet opzeggen omdat wij vinden dat de bankrelatie met u een gevaar is voor de integriteit van ons of van de financiële sector. bijvoorbeeld bij een vermoeden van fraude of als de goede naam van ons of van andere banken wordt aangetast.

3 als wij het krediet opzeggen, moet u het gebruikte krediet terugbetalen. dit hoeft niet in één keer. u mag ook in de met u afgesproken maandtermijnen terugbetalen. over het gebruikte krediet dat nog niet is terugbetaald, moet u debetrente betalen. als wij het krediet opzeggen om de reden die hiervoor onder 2 staat, moet u het gebruikte krediet wel meteen en in één keer terugbetalen.

16 wanneer kunnen wij het krediet beëindigen en mag het gebruikte krediet in maandtermijnen worden terugbetaald? in de volgende situaties kunnen wij het krediet beëindigen. wij bepalen of één van deze situaties zich voordoet. wij kunnen het krediet beëindigen zonder u dat vooraf te laten weten. het gebruikte krediet moet terugbetaald worden. dit hoeft niet in één keer, maar mag ook in de met u afgesproken maandtermijnen.

a u bent overleden en wij verwachten dat de verplichtingen uit het krediet wel worden nagekomen;
b u wordt onder curatele gesteld;
c uw vermogen of een deel daarvan wordt onder bewind of beheer gesteld;
d uw faillissement is aangevraagd;
e voor u is de wettelijke schuldsaneringsregeling aangevraagd;
f u bent vermist of het vermoeden bestaat dat u bent overleden;
g u doet niet wat wij hebben afgesproken. dit kunnen ook afspraken zijn over iets anders dan het krediet.

over het gebruikte krediet dat nog niet is terugbetaald, moet debetrente betaald worden.

misschien is 16 g op jou van toepassing?