Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sg
sgrootje - 17-08-2014 21:41:03
Geldzaken & Recht

Vaststellen bezorgtijden van witgoed bezorging

[quote=czar schreef op zondag 17 aug 2014, 20:51]tuurlijk is het mogelijk een slot-tijd aan te geven, maar dat kost geld.
de leverancier kiest de mogelijkheden van bezorging die hij aanbiedt.
wat u voor uw apparaat heeft betaald doet niet zo ter zake. het gaat erom wat uw leverancier betaalt aan de vervoerder. als de leverancier meer vraagt aan verzendkosten, dan prijst hij zichzelf wellicht uit de markt.

ik heb zelf een aardige oplossing voor kleinere pakjes dan een wasmachine of een bed.
ik heb een houten kast aan de muur getimmerd, naast de brievenbus. daarin zit een simpel slot.
er zit een briefje op dat je het pakje erin kunt leggen, de kast af kunt sluiten en de sleutel in de brievenbus kunt gooien. ideaal!
in beginsel wilden de bezorgers er niet direct aan, want velen willen toch een handtekening. tegenwoordig (na de meesten op een zaterdag te hebben gesproken) maken ze er allemaal gebruik van (behalve dpd). het komt zelfs voor dat ik wel thuis ben en ze niet eens meer aanbellen.

ik heb de kast wel gemaakt rekening houdend met het formaat van standaard-dozen.
bezorgers zijn er uiteindelijk altijd blij mee als ze hun bezorging zo snel mogelijk kwijt kunnen.

op je werk laten bezorgen is trouwens een andere en simpele methode, maar dat zal niet bij iedereen een mogelijkheid zijn. bij een afhaalpunt laten bezorgen is ook een optie. maar voor een koelkast, of een bed moet je inderdaad thuis blijven of een leverancier kiezen die wel de gewenste bezorgmethode aanbiedt. ik bestel vrijwel nooit meer bij een leverancier die via dpd laat bezorgen.



we hebben het over een koelkast en wasmachine ;) en stiekem doet het er (voor mij althans) wel ter zake. ik moet er nu voor thuis blijven, andere doosjes die ik laat bezorgen komen gewoon aan (dan wel bij de buren, dan wel afhalen, dan wel later herbezorgen). en ik vind het verder best om er voor thuis te blijven, maar er moet denk ik ook redelijkerwijs gewoon iets af te spreken zijn of op zijn minst gewoon eerder aangeven wanneer het bezorgd wordt. ik heb het er simpelweg gewoon te druk voor om het last-minute te weten. mijn baas wilt ook gewoon weten wanneer ik wel en niet op kantoor ben (kan deels thuiswerken) maar hij wilt dat dan ook wel even van tevoren weten waar zijn personeel uithangt.