Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thomagedupeerde - 18-08-2014 15:01:40
Geldzaken & Recht

Thoma makelaars zeer slechte ervaring - wat nu?

Zo. het lijkt erop dat de crisis in veel makelaars het slechtste naar boven brengt. ik ben een tijd terug ook gedupeerd oor thoma makelaars. ik wil iedereen waarschuwen voor deze mensen. ik had interesse in een huis en ging in onderhandeling met de makelaar van thoma; hans snijders. bij het eerste bod lachte hij me uit, de standaard makelaarstruc om je meer te laten bieden. ik hield voet bij stuk, herinnerde hem aan het feit dat we in een crisis zaten en dat het huis dat hij aanbood al meer dan een jaar te koop stond en ik vroeg hem om het bod door te geven. dat zou hij doen.

een week later maar eens gebeld. hans snijders was niet bereikbaar. na twee dagen belde hij eindelijk terug. ik moest maar een nieuw bod doen. verkoper had geen interesse.

de dag erna een nieuw bod gedaan. we wilden het huis graag hebben, dus ik had weinig keus. hij zou het weer doorgeven aan de verkoper. vier dagen later ging ik maar weer eens bellen. de week erop wordt ik teruggebeld, door de secretaresse, met de boodschap dat ze al in onderhandeling zijn voor het huis. ze praatte het recht door te zeggen dat we niet in onderhandeling waren, want er was nooit een tegenbod gedaan. ik heb het nagevraagd bij de nvm en die zeiden hetzelfde. erg voorspelbaar.

als het daarbij was gebleven was dat daar aan toe. maar drie maanden nadat het huis op verkocht was gezet heb ik in kadaster opgevraagd wat de verkoopprijs was. ik wilde wel weten van wie ik verloren had en hoeveel ik er naast zat. het huis was verkocht voor 5000 euro minder dan mijn tweede bod! dus ik heb niet alleen naast het huis gegrepen op een dubieuze manier, maar hij heeft ook nog eens zijn klant voor veel geld benadeeld!

na nog wat speurwerk heb ik ontdekt dat de koper een vriendje van snijders was (facebook en linkedin zijn jevriend) die wel vaker winkeldochters van hem koopt. toen ik dit bij zijn kantoor aankaartte kreeg ik na de zoveelste poging te horen dat ik maar een klacht moest indienen bij de nvm en dat ze het met vertrouwen tegemoet zagen. toen ik een klacht wilde indienen zag ik dat hans snijders in de commissie zit die klachten moet beoordelen de commissie lidmaatschapszaken. drie keer raden wat er dus met die klacht gaat gebeuren.

opgepast dus. als koper heb je kans dat je op vriendjes moet wachten en heb je ook nog het kans gediscrimineerd te worden. op trosradar staan ze ook al waarbij ze sjoemelen met de vierkante meters. https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=17&t=97614