Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 18-08-2014 23:04:27
Geldzaken & Recht

Id kaart

[quote=diumenge schreef op maandag 18 aug 2014, 22:50]
de reden lijkt me wel duidelijk als de auto met een gestolen id-kaart (dankje zoekster, had die link niet geopend) is meegenomen.
ja, maar dat wist die handelaar niet op het moment dat hij de id-kaart op facebook zette.
de zoon had een ongeluk gehad kunnen hebben, of de auto had hem met geweld afgenomen kunnen zijn, of wat dan ook. er meteen vanuit gaan dat de houder van de id-kaart ook een autodief is lijkt mij wel wat voorbarig.
je moet volgens mij ook wel erg stom zijn eerst je eigen id te laten kopiƫren en dan een auto te stelen.

kortom, de autohandelaar heeft in strijd met de wet gehandeld en daar kun je aangifte van doen. het is dan aan het om om al dan niet tot vervolging over te gaan.
wil de zoon van ts een schadevergoeding (smartegeld) voor de ellende die hij ermee heeft gehad, dan zal hij een civiele procedure moeten starten. daarvoor neem hij contact op met zijn rechtsbijstandverzekering of een advocaat.